Ξ welcome to cryptostorm's member forums ~ you don't have to be a cryptostorm member to post here Ξ
∞ take a peek at our legendary cryptostorm_is twitter feed if you're into that kind of thing ∞
Ξ we're rolling out voodoo network security across cryptostorm - big things happening, indeed! Ξ
Ξ any OpenVPN configs found on the forum are likely outdated. For the latest, visit GitHub Ξ
Ξ We've updated our CA certificate. All members need to be using the latest ones by Dec 22. See this page for more infoΞ

widget v3

Looking for a bit more than customer support, and want to learn more about what cryptostorm is , what we've been announcing lately, and how the cryptostorm network makes the magic? This is a great place to start, so make yourself at home!
User avatar

KungFuChe
Posts: 6
Joined: Mon Feb 06, 2017 10:47 am

Re: widget v3

Postby KungFuChe » Sun May 14, 2017 11:37 am

UPDATE: a cable fault was determined to be the cause of hang at splash screen (need to trap PHY errors)

Also noticed some state corruption related to suspend/resume. Observed the following issues:

- widget appears in tray but connection is not routed through VPN
- widget disappears from tray but VPN connnection still active
- widget crashes on exit request and clearnet connectivity is not restored (but can reconnect to VPN if widget is relaunched)

+ Suggest testing for OS/CPU compatibility

(example: dont install latest TAP driver on XP/POSready, dont install binaries with SSE2 instructions on unsupported CPU)

PS - forum says you can edit your posts but edit button does not appear at the next login

User avatar

rwilcher
Posts: 45
Joined: Sun Apr 26, 2015 7:46 pm
Contact:

Re: widget v3

Postby rwilcher » Mon Jun 05, 2017 12:17 am

I have been running v3 for 3 days now. Have seen no instability
under Windows 10. Works like a champ so far.

User avatar

Topic Author
df
Site Admin
Posts: 307
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: widget v3

Postby df » Mon Jun 19, 2017 12:41 am

Just built a new widget v3.0.0.72 that includes code that now saves that connect timeout value (Under "Options" -> "Connecting") so it's remembered on restart.

Also OpenVPN/OpenSSL binaries/libraries upgraded to 2.3.16/1.0.2l.

Latest hashes for https://cryptostorm.is/cryptostorm_setup.exe -
crc32: 6fe993a6
md4: 2c09931daadb7ac8e88401422364c0ea
md5: 47a1d8d88fbe1c9b8655669af25f65a9
ripemd160: 0d233cd5f3c4842c772df06f2ebb4d42eccf93d0
sha1: b87c4cf014e70b8eabb462d2330388f9f87ce4a8
sha256: f9cabb029ea14a30feff44a33ed2ec8b73f9508d5840eb0bb495b7ab6bf4e083
sha384: ded51f638c8cef40a9a2ea268360d90ef213e6bf049a5aa5e427f027bc867ea2e65e767a332d9a564110b168903bab00
sha512: 3b6f4e4c14880f77dd980edcd9bbb414d83ed183a8dce91c9801858d6cedc53ceea1acb39bb567fa4f0b0e8ae3aded3f03858790d6efdd3805a7a9f687a828e0
wpool512: e407fe382d3f31d3189b0f237feb41a6541e7be1e5f1dfbfa75d6baedeae1ff815af2d32f2a3a8f6b5c16ddee18926443a5364e0d096150682bf9c1179aa4342


@KungFuChe
XP is no longer supported. Anyone still on XP will have to stay on the older v2.22, which won't receive any new updates, unless some horribly vulnerable issue is discovered in the openvpn/openssl that version uses.
It's usually a bad idea to provide backwards compatibility for an OS version that stopped receiving security updates several years ago.
I do plan on doing more tests regarding the different ways internet can be disconnected and how to detect it so the widget responds accordingly.
Same goes for the different CPU features and architectures, and the systray issues that seem to vary by Windows version.

User avatar

rwilcher
Posts: 45
Joined: Sun Apr 26, 2015 7:46 pm
Contact:

Re: widget v3

Postby rwilcher » Wed Jun 21, 2017 5:22 pm

What is the correct v3 widget I should get ? Confusing.

User avatar

Topic Author
df
Site Admin
Posts: 307
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: widget v3

Postby df » Thu Jun 22, 2017 12:20 am

@rwilcher
The latest one is always at https://cryptostorm.is/cryptostorm_setup.exe

User avatar

rwilcher
Posts: 45
Joined: Sun Apr 26, 2015 7:46 pm
Contact:

Re: widget v3

Postby rwilcher » Sat Jun 24, 2017 5:30 am

Thank you very much.

User avatar

ATurtle
Posts: 2
Joined: Mon Jul 17, 2017 11:50 pm

Re: widget v3

Postby ATurtle » Mon Jul 17, 2017 11:55 pm

Glad to see that XP is finally being killed off by providers!
Image

User avatar

Topic Author
df
Site Admin
Posts: 307
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: widget v3

Postby df » Tue Jul 18, 2017 12:45 am

@ATurtle
If anyone is still using XP, they clearly don't care about security.
You could argue that Microsoft updates doesn't equate to security (which is accurate), but since XP hasn't received security patches for several years now, using it under any pretense is just plain dumb.
Maybe in a system/VM that's offline, or behind such a restrictive firewall that nothing's possible... but then what's the point?

User avatar

JTD121
Posts: 27
Joined: Sun Oct 11, 2015 7:28 pm

Re: widget v3

Postby JTD121 » Sat Aug 12, 2017 4:36 pm

So just looking for an update, and it looks like I can't upgrade the client? Even running as admin on Windows 8.1 gives me the following error:

Image

Of course, watching that file, it gets created, and what looks like a temp file, and then this error pops up. So something is trying to change the client.exe before this happens.

Any ideas?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
You derive personal satisfaction from the continued existence of the near perfect day-night cycles of the hyper cube.....

► Show Spoiler

User avatar

Topic Author
df
Site Admin
Posts: 307
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: widget v3

Postby df » Sat Aug 12, 2017 5:37 pm

@JTD121
Do you get that error when running cryptostorm_setup.exe? If so, you should exit the widget before you begin the installation. Windows can't overwrite client.exe if it's already running. Although, the installation should detect if the widget is already running and ask if it's okay to close it before attempting to overwrite it.

User avatar

JTD121
Posts: 27
Joined: Sun Oct 11, 2015 7:28 pm

Re: widget v3

Postby JTD121 » Mon Aug 14, 2017 5:40 am

@df, Y'know, I don't know what the issue was, but I restarted this specific laptop and just tried again, and it worked without a hitch.

Previously I made sure the client.exe and csvpn EXEs weren't running, so maybe it was pending OS updates?

Since we're on the subject, any updates past 3.0.0.72?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
You derive personal satisfaction from the continued existence of the near perfect day-night cycles of the hyper cube.....

► Show Spoiler


saenta
Posts: 1
Joined: Tue Oct 03, 2017 5:04 pm

Re: widget v3

Postby saenta » Tue Oct 10, 2017 12:18 pm

Hey, just joined cryptostorm last weak, I've a question, will there be a client based on opoenvpn 2.4?
Also how are plans going for an android client?
Thanks!
It's pretty awesome what a great service with many good Ideas you build!
Realy looking forward what you will create in the future!
Thanks!


LazyAss

Re: widget v3

Postby LazyAss » Fri Nov 03, 2017 9:58 pm

Is there an "undo" batch file or instructions anywhere?

It seems this version of the launcher can leave you with strange DNS settings after it's uninstalled, even if you deselect dnscrypt before uninstalling it.

Presumably it tweaks other settings as well that aren't properly reset to defaults.


DpFH

Re: widget v3

Postby DpFH » Mon Nov 06, 2017 3:51 pm

noticed this too but unsure of your present OS type...
This happens if you are also running another DNScrypt instance.

with simplednscrypt (windoze) you will just need to re-select your earlier dnscrypt enabled servers from the dropdown menu.
And to re-select the adapters for which dnscrypt has temporarily changed ie the TAP/tun adapters and LAN adapter

Then, if other nameserver values still remain ,
you only have to remove-and-reinstall the DNSCrypt service.

through a few mouse clicks (and there is no need to uninstall/reinstall the present dnscrypt software you are using).

If the service is up and listening on the correct ports

Primary nameserver ---------> 127.0.0.1 (port 53) and

sec. nameserver #2 -------------------> 127.0.0.2


the gui is easiest route if unsure about terminal based commands.

Those with only the dnscrypt-proxy service installed have to type the stuff via the console/terminal method. Or restart the service under "Services"

Next you could try :

/nslookup cryptostorm.is

to determine the current resolvers


redman

Re: widget v3

Postby redman » Wed Dec 27, 2017 4:35 am

i opened cryptostorm a couple of days ago and it asked and performed an update. Since then I have not been able to connect, it hangs at the point "Logging into the darknet". I have uninstall and reinstalled with no luck. I have also removed OpenVPN and halted the AV software during the re-installation. How do I get the logs to see what is causing the issue as area where the logs are usually visible is black. I am running Windows 10 32 bit version.
Screen.PNG


carsol
Posts: 3
Joined: Sun Dec 24, 2017 4:33 pm

Re: widget v3

Postby carsol » Wed Dec 27, 2017 5:00 pm

redman wrote:i opened cryptostorm a couple of days ago and it asked and performed an update. Since then I have not been able to connect, it hangs at the point "Logging into the darknet". I have uninstall and reinstalled with no luck. I have also removed OpenVPN and halted the AV software during the re-installation. How do I get the logs to see what is causing the issue as area where the logs are usually visible is black. I am running Windows 10 32 bit version.
Screen.PNG


This is exactly where it al stops for me :-(
(but i try the paid servers)


carsol
Posts: 3
Joined: Sun Dec 24, 2017 4:33 pm

Re: widget v3

Postby carsol » Fri Dec 29, 2017 1:53 am

and after downloading a new version (3.12) it works again :-)


BonusWavePilot

Re: widget v3

Postby BonusWavePilot » Fri Dec 29, 2017 7:55 am

New client seems to be working pretty well!

It does still tend to crash if you put the PC to sleep while it is running though. (Win 7 laptop) That isn't a huge issue in itself, as the old version used to fairly reliably die or get confused when sleeping too. Fair enough - if it is disconnected for a while the VPN connection is bound to drop. What *is* more of an issue is that it fails open now.

So if I restore my lappie from sleep, the client is minimised in the taskbar and refuses to be restored, I am no longer connected to the VPN, and (unprotected) Internet access is working. Previously when the client had a connection error, it would also break Internet access in general until it was closed.


Moonlight

Re: widget v3

Postby Moonlight » Mon Jan 29, 2018 11:35 am

Hi,

Win 10 Pro OS Build 16299.192

CS widget 3.12

Feedback

1.

DNS set to 185.60.147.77 (Switzerland)

Clicking connect getting error message within the widget:

Cannot resolve windows-switzerland-cryptostorm.net:443 (No such host is known. )
This usually means something is wrong with your DNS settings.

Also not getting immediately another windows with the error message:

Error: Cannot resolve windows-switzerland.cstorm.pw

While the widget is still open with the error message, I go the DNS settings which are now 127.0.0.1. I change them to Obtain DNS server address automatically, and click connect again, and it is now connecting.

Had I exited the widget after the error message and then change the DNS to Obtain DNS server address automatically, I would get the same error connection message.

This happens every morning (after overnight shutdown of the PC and modem) since the change over from the Narwhal widget. When the PC and modem are shutdown during the day (for a couple of hours), no issue reconnecting.

Don't know if and how this issue can be fixed.

Suggestion

2. When I lose connection I am not getting immediately (it is taking a long time and it does not come on top) on top of everything another windows with the error message (like for the Narwhal widget):

Error: Cannot resolve windows-switzerland.cstorm.pw

I become aware of the lost connection because pages are no longer loading and the small widget icon in the taskbar has discreetly become red.

Would appreciate if this issue can be looked into and possibly resolved with the next release.

Thank you.

User avatar

crimghost
Posts: 7
Joined: Fri Mar 24, 2017 1:08 pm

Re: widget v3

Postby crimghost » Tue Jan 30, 2018 8:53 am

The same thing is happening to me that Moonlight is describing. "Obtain DNS server automatically" must be set manually back every time I disconnect or get disconnected from cryptostorm before I can reconnect to the internet or to cryptostorm. Sometimes the widget leaves the DNS that it set from DNScrypt. Sometimes it's 127.0.0.1.
It's been like this for me since the last big build update to Windows 10 64 bit

User avatar

crimghost
Posts: 7
Joined: Fri Mar 24, 2017 1:08 pm

Re: widget v3

Postby crimghost » Tue Jan 30, 2018 11:14 pm

Also, "network reset" in windows 10 Network and Internet settings no longer repairs the issue, for me. It has in the past though so some may want to try it. Just open network and internet settings scroll all the way to the bottom and there it is. The system will reboot and may or may not fix your issues.

User avatar

Topic Author
df
Site Admin
Posts: 307
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: widget v3

Postby df » Tue Mar 06, 2018 8:08 pm

New widget build released just now, v3.13.
Those of you on v3.12, you should get a prompt informing you of the new version then asking you if you want to upgrade.
For anyone else not already using the widget (or using < v3.12), it's available at https://cryptostorm.is/cryptostorm_setup.exe with hashes @ https://cryptostorm.is/cryptostorm_setup.exe.txt

Included in this latest widget is access to the new ECC (Elliptic-Curve Cryptography) instances, which use the strongest available crypto OpenVPN 2.4.x has to offer. You can turn on this feature by going to Options -> Security and selecting the "Use ECC instances" checkbox. Only for 64 bit Windows, since these features require OpenVPN 2.4.x, which has dropped support for 32 bit Windows.
The server/CA certificate for these instances is also using EC, which means smaller key size with better (or equivalent) crypto, which generally means better speeds.
More info about these instances can be found at https://github.com/cryptostorm/cryptost ... master/ecc
and if you want to learn more about the specific configuration directives used, there's comments on almost every line of each of those configs explaining them.

Also included is a killswitch! You can turn it on under Options -> Security then clicking "Enable killswitch".
It'll turn on when you press the Back button to go back to the main window.
It uses Windows firewall to block everything except our VPN server IPs and our DNS IPs, so if your internet disconnects or your connection to the VPN is severed, you won't leak anything to the internet.
Of course, since this is Windows, I would still recommend using an external device to implement your own killswitch on your router/firewall, since it's known that Microsoft has the ability to remove firewall rules remotely.

The other changes are mostly bug fixes, such as better handling of DNS settings when switching to/from dnscrypt-proxy. This should fix the problem people were having where DNS was getting left at 127.0.0.1 after exiting the widget.

Source code is up at https://github.com/cryptostorm/cstorm_w ... /client.pl if anyone's interested.

User avatar

crimghost
Posts: 7
Joined: Fri Mar 24, 2017 1:08 pm

Re: widget v3

Postby crimghost » Fri Mar 16, 2018 11:55 am

It no longer changes my DNS to 127.0.0.1 when I exit the widget, but it still changes it to that when I first open the widget every time and once I exit settings to go back to the main screen of the widget. Also, the random port checkbox must be selected every time the widget is opened. It will not stay selected once the widget is closed then reopened.

User avatar

Topic Author
df
Site Admin
Posts: 307
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: widget v3

Postby df » Tue Mar 20, 2018 9:40 pm

@crimghost
When you first open the widget or when you exit settings, does DNS get set to 127.0.0.1 even if the DNSCrypt option is disabled?

User avatar

crimghost
Posts: 7
Joined: Fri Mar 24, 2017 1:08 pm

Re: widget v3

Postby crimghost » Thu Mar 22, 2018 3:01 am

That's a no on both. It works fine as long as DNSCrypt is disabled. I hope I can resolve this though.
I like DNSCrypt and appreciate your help and the time you have taken developing the widget and all of it's features for us. I'm looking forward to seeing what else is coming. I just bought another 1yr token today. :)


Return to “cryptostorm in-depth: announcements, how it works, what it is”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 11 guests

cron

Login