Ξ welcome to cryptostorm's member forums ~ you don't have to be a cryptostorm member to post here Ξ
Ξ any OpenVPN configs found on the forum are likely outdated. For the latest, visit here or GitHub Ξ
Ξ If you're looking for tutorials/guides, check out the new https://cryptostorm.is/#section6 Ξ

vpn stopped working

Looking for assistance with a cryptostorm connection issue? Post here & we'll help out. Also: if you're not sure where to post, do so here & we'll move things around as needed. Also: for quickest support, email our oddly calm & easygoing support reps at support@cryptostorm.is :)

Topic Author
vpn_newbie
Posts: 13
Joined: Thu Aug 10, 2017 3:09 am

vpn stopped working

Postby vpn_newbie » Fri Apr 06, 2018 4:02 pm

Hello CS people

my english bad, sorry I am
running gentoo gnu linux, I have 1 year token, also noob am I ;)

yesterday vpn just stopped working, today still no connection:

Code: Select all

$ openvpn --config cstorm_linux...
... Initialization Sequence Completed
$ traceroute cryptostorm.is
traceroute to cryptostorm.is (46.165.240.186), 30 hops max, 60 byte packets
 1  10.33.0.1 (10.33.0.1)  31.333 ms  31.503 ms  32.329 ms
 2  * * *
 3  * * *
 4  * * *

just can not connect to anything on internet
however, if I stop openvpn than I can access internet normally, currently over tor
I restart computer only after kernel update or such, but I did restart for this occasion, still no go

any ideas?

Thank you

User avatar

parityboy
Site Admin
Posts: 1234
Joined: Wed Feb 05, 2014 3:47 am

Re: vpn stopped working

Postby parityboy » Fri Apr 06, 2018 5:41 pm

@OP

I'm seeing the same problem running pfSense. Cryptofree works fine, paid nodes either aren't passing traffic through them or aren't handling DNS lookups.


Bob

Re: vpn stopped working

Postby Bob » Fri Apr 06, 2018 5:55 pm

So, is there a solution?

User avatar

parityboy
Site Admin
Posts: 1234
Joined: Wed Feb 05, 2014 3:47 am

Re: vpn stopped working

Postby parityboy » Fri Apr 06, 2018 6:42 pm

@Bob

Yes, but there is nothing you or I can do. :)

The issue is with the exit nodes, so staff have to investigate and fix it. FYI, Cryptofree is working perfectly well, which points to an issue specific to the main nodes.


Topic Author
vpn_newbie
Posts: 13
Joined: Thu Aug 10, 2017 3:09 am

Re: vpn stopped working

Postby vpn_newbie » Fri Apr 06, 2018 7:13 pm

hey there parityboy, hello again,

aha, i see, thanks, well I guess we all wish stuff godspeed.

User avatar

parityboy
Site Admin
Posts: 1234
Joined: Wed Feb 05, 2014 3:47 am

Re: vpn stopped working

Postby parityboy » Fri Apr 06, 2018 8:30 pm

@thread

Quick update. Staff have identified the specific issue and are in the process of updating and restarting the affected nodes. :)


Topic Author
vpn_newbie
Posts: 13
Joined: Thu Aug 10, 2017 3:09 am

Re: vpn stopped working

Postby vpn_newbie » Fri Apr 06, 2018 9:18 pm

yup, smooth sailing, thank you again for your time and input


scookie

Re: vpn stopped working

Postby scookie » Sat Apr 07, 2018 6:03 pm

Still not working using linux-canadaeast.cstorm.pw

Works with linux-netherlands.cstorm.pw but deathly slow

Please advise - thanks

User avatar

parityboy
Site Admin
Posts: 1234
Joined: Wed Feb 05, 2014 3:47 am

Re: vpn stopped working

Postby parityboy » Sat Apr 07, 2018 8:27 pm

@scookie

Staff have patched the quietest nodes first, since it will cause the least amount of disruption. It could be that they haven't got to Canada East yet. Netherlands might be slow because everyone piled onto it. :P


scookie

Re: vpn stopped working

Postby scookie » Sun Apr 08, 2018 8:13 pm

Canada East is now working - thanks!


Return to “member support & tech assistance”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests

Login