Ξ welcome to cryptostorm's member forums ~ you don't have to be a cryptostorm member to post here Ξ
∞ take a peek at our legendary cryptostorm_is twitter feed if you're into that kind of thing ∞
Ξ we're rolling out voodoo network security across cryptostorm - big things happening, indeed! Ξ
Ξ any OpenVPN configs found on the forum are likely outdated. For the latest, visit GitHub Ξ
Ξ We've updated our CA certificate. All members need to be using the latest ones by Dec 22. See this page for more infoΞ

Internet is broken after the update v3.13

Looking for assistance with a cryptostorm connection issue? Post here & we'll help out. Also: if you're not sure where to post, do so here & we'll move things around as needed. Also: for quickest support, email our oddly calm & easygoing support reps at support@cryptostorm.is :)

Topic Author
RubRiches
Posts: 10
Joined: Thu Mar 08, 2018 3:40 am

Internet is broken after the update v3.13

Postby RubRiches » Sat Mar 10, 2018 3:57 am

Hi team,
Internet is not working after the recent update. Initially it started with Windows defender blocking the new widget update(Trojan). I had to close defender and firewall to download the widget v3.13. Now I am not able to surf.
This is what I get:
Windows Network Diagnostics
Issues found
Security or firewall settings might be blocking the connection Detected
Security policy settings or firewall settings on this computer might be blocking the connection.
Contact your network administrator
Completed
Your network security settings might need to be adjusted to allow Windows to connect.

Settings that might be blocking the connection:
Provider name: -
Provider description: -
Filter name: OpenVPN
Provider context name: -

Why is windows flagging it as a Trojan? and how do I get it work again?

Thank you


Topic Author
RubRiches
Posts: 10
Joined: Thu Mar 08, 2018 3:40 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby RubRiches » Sat Mar 10, 2018 8:49 pm

Can anyone help?


Bobsiee

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby Bobsiee » Sat Mar 10, 2018 11:24 pm

Hi There...
I got the same problem :cry: IT work so good for so long.
Widget connects all looks good (in the widget 3.13) but nothing happens.

EX.: Try to load https://www.iplocation.net/
FireFox - The balls in upper left corner just jumps for 10sec and the "server not found"

Under "Network and Internnet" Internet is not connected and the "Unidentified network" that is createt by the widget gives me a IP and subn. and the DHCP is set to 10.54.255.254 and no dns.

Please help ;)

User avatar

rwilcher
Posts: 46
Joined: Sun Apr 26, 2015 7:46 pm
Contact:

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby rwilcher » Sat Mar 10, 2018 11:45 pm

I am having the exact same problem. Arrgh :crazy:


TMcKenna
Posts: 12
Joined: Thu Dec 08, 2016 10:26 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby TMcKenna » Sun Mar 11, 2018 11:00 pm

Yep same problem here after updating to 3.13

Widget displays green "Connected" status, but cannot access any internet! Have tried multiple DNScrypt servers and nodes. Have tried multiple browsers also. No luck.

iOS and Android connect fine with full access, so definitely a Windows widget problem.

Can anyone link to a 3.12 installer or help?


Bissiee

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby Bissiee » Mon Mar 12, 2018 12:24 am

Same problem here PLease fix it!!!


Topic Author
RubRiches
Posts: 10
Joined: Thu Mar 08, 2018 3:40 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby RubRiches » Thu Mar 15, 2018 3:00 am

Hey guys at Cryptostorm, is there a solution? or I have wasted my 12 months of tokens. No response in 5 days? Great customer service. You guys have not even responded on twitter. Amazed. :thumbdown:
Is there anyone else who has found a solution, help please.

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Thu Mar 15, 2018 5:19 am

It sounds like either Windows Defender or some other AV is blocking the widget.
I sent Microsoft a false positive complaint and they added the widget's installer to the exclusion list, so updating Windows Defender's definitions should get it working again.
If it's another AV, you should add c:\Program Files (x86)\Cryptostorm Client\ to it's exclusion list.

Also, try disabling the killswitch if it's enabled.


TMcKenna
Posts: 12
Joined: Thu Dec 08, 2016 10:26 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby TMcKenna » Thu Mar 15, 2018 7:09 am

Checking my AV was one of the first things I did, even ran the widget with all AVs (& Defender) off.

Already had c:\Program Files (x86)\Cryptostorm Client\ on exclusion lists, but removed, added again, nothing.

Reinstalled the widget.

Still nothing.

Killswitch has been disabled throughout.

iOS and Android access still functioning.

Please advise.

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Thu Mar 15, 2018 9:21 am

Open up a cmd prompt and try pinging 8.8.8.8, after connecting to CS.
If it says "General failure", then Windows Firewall is probably stopping the packets.
Could be a bug in the killswitch causing it to enable whenever it's not supposed to.

If that's the case, run (as Administrator): netsh advfirewall reset


No VPN for me

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby No VPN for me » Thu Mar 15, 2018 10:31 am

I tried pinging 8.8.8.8 and hope I entered the command properly; got response of # of packets sent/received, but still couldn't connect to a website. Where is the earlier version of the widget? I'd like to go back to it and I deleted it from my computer.

User avatar

marzametal
Posts: 505
Joined: Mon Aug 05, 2013 11:39 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby marzametal » Thu Mar 15, 2018 12:51 pm

For me, the killswitch deleted all my firewall rules... had to reinstall 3.12 and reload rules. Just a heads up for peeps...

Also, in latest version, I cannot keep the port to stay on 443, even if random port tickbox is empty. Can anyone confirm?


TMcKenna
Posts: 12
Joined: Thu Dec 08, 2016 10:26 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby TMcKenna » Thu Mar 15, 2018 3:42 pm

Pinged 8.8.8.8, all came back fine - no failure message.

Really don't think this is a firewall thing - to reiterate have connected with no AV or windows defender running at all, same problem.

marzametal: Can confirm, doesn't stick on 443 for me either.

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Thu Mar 15, 2018 8:45 pm

@TMcKenna
If you can ping 8.8.8.8, then the internet's working.
Try doing nslookup whoami.cryptostorm.is
That should respond with the IP that the server sees making the request (i.e., the DNS server your system is set to use).
If that fails, then the problem is DNS not getting set correctly.

Also, what version of Windows are you on?

As for the port 443 thing, that's most likely caused by the "Use ECC instances" option.
ECC is limited to UDP/TCP port 5060, so if you enable it it'll force the widget to use that port.


TMcKenna
Posts: 12
Joined: Thu Dec 08, 2016 10:26 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby TMcKenna » Fri Mar 16, 2018 12:10 am

So this is what I got after nslookup whami.cyptostorm.is

"DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
Server: UnKnown
Address: 127.0.0.1

DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
*** Request to UnKnown timed-out"

DNS seems to be the problem then?

Using Windows 10.

ECC instances solved port 443.

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Fri Mar 16, 2018 12:53 am

Sounds like DNS is being left at dnscrypt-proxy.exe on 127.0.0.1 for some reason...
Try disabling DNSCrypt under Options.

The culprit might be the OpenVPN option --block-outside-dns, which is hardcoded into the current widget.
If OpenVPN fails to set the DNS to the CS IPs that are pushed by the server, then it would be left at 127.0.0.1, which --block-outside-dns would block.
You could try installing https://b.unni.es/cryptostorm_setup.exe then opening up C:\Program Files (x86)\Cryptostorm Client\user\custom.conf
and commenting out the block-outside-dns line (that means put a # in front of the line).
You would need to open Notepad or whatever text editor you use as Administrator though, since editing files in C:\Program Files (x86)\ requires Administrator access.
That version of the widget was changed so block-outside-dns isn't hard coded anymore, it's instead loaded (or not) from that custom.conf file.


TMcKenna
Posts: 12
Joined: Thu Dec 08, 2016 10:26 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby TMcKenna » Fri Mar 16, 2018 1:15 am

Had already tried disabling DNSCrypt, tried again just in case - to no avail.

Commented out the block-outside-dns line after installing from your link - WORKING! :mrgreen:

Many thanks df. Appreciate the help.

EDIT: Enabling ECC instances causes the same problem to occur (no browser internet access), but there's no problem when it's not enabled now :think: . Just FYI!


Topic Author
RubRiches
Posts: 10
Joined: Thu Mar 08, 2018 3:40 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby RubRiches » Fri Mar 16, 2018 2:15 am

TMcKenna wrote:Had already tried disabling DNSCrypt, tried again just in case - to no avail.

Commented out the block-outside-dns line after installing from your link - WORKING! :mrgreen:

Many thanks df. Appreciate the help.

EDIT: Enabling ECC instances causes the same problem to occur (no browser internet access), but there's no problem when it's not enabled now :think: . Just FYI!


Perfect. This worked.
Thank You@df :clap:

User avatar

marzametal
Posts: 505
Joined: Mon Aug 05, 2013 11:39 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby marzametal » Fri Mar 16, 2018 6:33 am

No wonder I couldn't find the custom.conf file on 3.13 hahahaha
Back to 3.12!

User avatar

rwilcher
Posts: 46
Joined: Sun Apr 26, 2015 7:46 pm
Contact:

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby rwilcher » Fri Mar 16, 2018 8:52 am

this also solved my problem . Commented out the block-outside-dns line after installing from your link - WORKING!
Many thanks. At least there is a workaround.

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Fri Mar 16, 2018 9:53 pm

@marzametal
Yea, custom.conf was removed from the v3.13 on the main cs.is website.
The one on https://b.unni.es/cryptostorm_setup.exe has custom.conf and is still v3.13, I just didn't change the version numbers when I re-added custom.conf, because I first wanted to test it out so I knew what the problem was.

Anyways, I think I figured out the main issue. --register-dns is only be called for the ECC instances:
--register-dns
Run ipconfig /flushdns and ipconfig /registerdns on connection initiation. This is known to kick Windows into recognizing pushed DNS servers.

Adding that to custom.conf should make --block-outside-dns work again by correctly changing the DNS used to whatever the OpenVPN server pushes, instead of leaving it at DNSCrypt @ 127.0.0.1 after connect.
But again, that'll only work for the widget version that's on https://b.unni.es/cryptostorm_setup.exe for now (or version <= 3.12).

Another problem seems to be that DNS sometimes gets set to 127.0.0.1 even when DNSCrypt is disabled, but I can't figure out how to recreate that issue.

Soooo, anyone who has the v3.13 from https://b.unni.es/cryptostorm_setup.exe installed (or <= v3.12), could you edit your custom.conf so that block-outside-dns is UNcommented (no # at the beginning of it), then after that line add:
register-dns
and tell me if your DNS is still broken after you connect?

User avatar

rwilcher
Posts: 46
Joined: Sun Apr 26, 2015 7:46 pm
Contact:

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby rwilcher » Fri Mar 16, 2018 11:52 pm

Only works when block-outside-dns is not enabled.

# custom configuration directives go here
#
# comment the below line to disable openvpn's internal dns blocking (only if you know what you're doing)
# block-outside-dns
# Df suggestion to fix dns fu
#block-outside-dns
#flushdns
register-dns

I probably amd doing it wrong.


TMcKenna
Posts: 12
Joined: Thu Dec 08, 2016 10:26 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby TMcKenna » Sat Mar 17, 2018 3:19 am

df wrote:Soooo, anyone who has the v3.13 from https://b.unni.es/cryptostorm_setup.exe installed (or <= v3.12), could you edit your custom.conf so that block-outside-dns is UNcommented (no # at the beginning of it), then after that line add:
register-dns
and tell me if your DNS is still broken after you connect?


Using the b.unni.es install here, did this and DNS was still broken (i.e. no browser connections).

May or may not help you to know that before the original fix, I had tried both "ipconfig /flushdns" &
"ipconfig /registerdns" manually in admin cmd prompt, before and after connecting to no avail.


Kel

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby Kel » Sat Mar 17, 2018 9:15 am

I made the changes suggested above and now have Internet access but it seems to known what country I am in and is stopping the connection to some sites. In Chrome I get the privacy screen and it will not allow me to continue in.


NeedLink

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby NeedLink » Sat Mar 17, 2018 10:28 pm

TMcKenna wrote:Yep same problem here after updating to 3.13
Can anyone link to a 3.12 installer

Anyone? Admin?

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Wed Mar 21, 2018 2:20 am



NeedLink

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby NeedLink » Thu Mar 22, 2018 5:46 am

df wrote:@NeedLink
3.12 is up at https://cryptostorm.nu/setup_v3.12.exe


Thank you.

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Sat Mar 24, 2018 5:25 am

Anyone still having this issue, please try v3.14 from https://b.unni.es/cryptostorm_setup.exe and let me know if you still see the problem.
I updated the code that checks to see if you're connected so that it's more accurate, which I think will help out those who were having their DNS left to 127.0.0.1 when they exited.
Also added some code that'll save the "Random ports" option if it's turned on, so that the port you connect to is random for each connect and whenever you restart the widget.


φ+

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby φ+ » Sat Mar 24, 2018 9:17 pm

I tried this multiple times just now. It will connect BUT it will not update. When connected, it will not register as connected on cryptostorm.is home page. When connected, it will not allow any internet pages to load.

Please advise, thank you.

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Sat Mar 24, 2018 11:49 pm

@φ+
Try now.
I think I finally figured out the problem. pdns-recursor is part of DeepDNS, and it's used to send regular DNS to the root DNS servers and other DNS (.onion/.i2p/etc.) to their respective daemons/servers.
Problem was, pdns-recursor was locking up on random syscalls, which kept the DNS ports open but they were unresponsive for some.
The root cause appears to be a strange bug in daemontools, which we use to manage all the processes.
For some reason, this syscall locking bug only shows up when the service is started from daemontools.
When I started pdns-recursor manually from the terminal, it started responding correctly again.

I just checked, all the DeepDNS IPs seem to be responding correctly again, which means dnscrypt-proxy will also start responding again (because dnscrypt-proxy forwards to curvedns, which forwards to pdns-recursor).


docsomeday

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby docsomeday » Sun Mar 25, 2018 12:24 am

:problem:
Still not working. I’ve tried 3.13, 3.14, and reinstalled 3.12. Now I can’t use it at all. Pretty disappointed, especially now that nothing seems to work.

df wrote:Anyone still having this issue, please try v3.14 from https://b.unni.es/cryptostorm_setup.exe and let me know if you still see the problem.
I updated the code that checks to see if you're connected so that it's more accurate, which I think will help out those who were having their DNS left to 127.0.0.1 when they exited.
Also added some code that'll save the "Random ports" option if it's turned on, so that the port you connect to is random for each connect and whenever you restart the widget.

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Sun Mar 25, 2018 12:32 am

@docsomeday
Are you getting DNS errors or something else?
Also, try the latest build of 3.14 from https://b.unni.es/cryptostorm_setup.exe
it includes a dnscrypt-proxy fix for a bug I most likely introduced while trying to fix what I thought was a widget bug, but turned out to be a server-side bug.

EDIT:
just checked, all the DeepDNS IPs respond correctly:

Code: Select all

[root@b ~]# for x in `host public.deepdns.net |awk '{print $NF}'`;do echo $x:;if timeout 5 host whoami.cryptostorm.is $x|grep -q "has addr";then echo " works";fi;done
185.117.118.20:
 works
5.101.137.251:
 works
198.7.58.227:
 works
5.133.8.187:
 works
213.163.64.208:
 works
173.208.95.75:
 works
185.212.169.139:
 works
104.238.195.139:
 works
89.163.214.174:
 works
167.114.84.132:
 works
80.233.134.52:
 works
108.62.19.131:
 works
5.254.96.195:
 works
212.129.46.32:
 works
185.107.80.84:
 works
84.16.240.43:
 works
212.83.175.31:
 works
173.234.56.115:
 works
185.94.193.234:
 works
185.140.114.51:
 works
64.120.5.251:
 works
162.221.207.228:
 works
109.71.42.228:
 works
93.115.30.154:
 works
173.234.159.235:
 works
212.129.46.86:
 works
185.60.147.77:
 works
209.58.147.36:
 works

and I manually went through all the dnscrypt servers with dnscrypt-proxy, they're all responding correctly.


docsomeday

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby docsomeday » Sun Mar 25, 2018 12:51 am

Installed as instructed. Now it says security/firewall settings are blocking it. It’s on the accepted list, so I don’t understand. My old Win10 computer with v3.12 works without fail. Help?

df wrote:@docsomeday
Are you getting DNS errors or something else?
Also, try the latest build of 3.14 from https://b.unni.es/cryptostorm_setup.exe
it includes a dnscrypt-proxy fix for a bug I most likely introduced while trying to fix what I thought was a widget bug, but turned out to be a server-side bug.

EDIT:
just checked, all the DeepDNS IPs respond correctly:

Code: Select all

[root@b ~]# for x in `host public.deepdns.net |awk '{print $NF}'`;do echo $x:;if timeout 5 host whoami.cryptostorm.is $x|grep -q "has addr";then echo " works";fi;done
185.117.118.20:
 works
5.101.137.251:
 works
198.7.58.227:
 works
5.133.8.187:
 works
213.163.64.208:
 works
173.208.95.75:
 works
185.212.169.139:
 works
104.238.195.139:
 works
89.163.214.174:
 works
167.114.84.132:
 works
80.233.134.52:
 works
108.62.19.131:
 works
5.254.96.195:
 works
212.129.46.32:
 works
185.107.80.84:
 works
84.16.240.43:
 works
212.83.175.31:
 works
173.234.56.115:
 works
185.94.193.234:
 works
185.140.114.51:
 works
64.120.5.251:
 works
162.221.207.228:
 works
109.71.42.228:
 works
93.115.30.154:
 works
173.234.159.235:
 works
212.129.46.86:
 works
185.60.147.77:
 works
209.58.147.36:
 works

and I manually went through all the dnscrypt servers with dnscrypt-proxy, they're all responding correctly.


TMcKenna
Posts: 12
Joined: Thu Dec 08, 2016 10:26 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby TMcKenna » Sun Mar 25, 2018 3:24 pm

1. Installed first instance of 3.14 posted in this thread.
    Shows connected status but there is no internet access, and a new error "Error: Error: -dnscrypt proxy could not be found" before the widget loaded. DNS sticks on 127.0.0.1 as well.
2. Reinstalled 3.13 with #block-outside-dns.
    Working fine (full internet access), but now has the "Error: Error: -dnscrypt proxy could not be found" as well. DNS still sticks on 127.0.0.1.
3. Installed 2nd (latest) instance of 3.14.
    Getting the red "Cannot resolve" on connecting every time, including the "Error: Error:" message prior to widget loading up. DNS no longer sticks.
4. Reinstalled 3.13 with #block-outside-dns.
    Works fine, still "Error: Error" message, and now on the intitial connection, widget shows "Connected" status, but is in fact not connected. Still have browser internet access, but is normal access (i.e. not through VPN). Have to disconnect and connect through widget, full internet access only on 2nd connection - every time.

Between each step I flushed, renewed, registered dns and did a full network reset.
Throughout all steps as well my normal internet was fully functional, as was traffic through other VPNs.

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Sun Mar 25, 2018 3:35 pm

@TMcKenna
It sounds like you're missing "C:\Program Files (x86)\Cryptostorm Client\bin\dnscrypt-proxy.exe"
Check and make sure that file is there.

Also, when installing these test widget versions, it's usually a good idea to uninstall the old one first.
They all included dnscrypt-proxy.exe though, so if it's not there then either you deleted it or an AV did.


TMcKenna
Posts: 12
Joined: Thu Dec 08, 2016 10:26 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby TMcKenna » Sun Mar 25, 2018 6:17 pm

File is still there.

Entire folder on AV exclusion lists. With AV turned off still the same error message.

Should have mentioned I did a full uninstall using the normal uninstaller with every version before installing the new one. Haven't manually deleted anything.


docsomeday

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby docsomeday » Mon Mar 26, 2018 5:47 am

I appreciate all your work and I'm hoping that you find the answer to what's going wrong. Nonetheless, it still isn't working. I also made the mistake of updating to the latest test version on my old laptop and now it won't work either. To say I'm frustrated is an understatement. I went all of last year without any issues whatsoever and now I'm regretting paying for an entire year for something that doesn't do what it's supposed to do. If we don't find a fix soon I'm going to be forced to find a different VPN provider. :(

df wrote:@docsomeday
Are you getting DNS errors or something else?
Also, try the latest build of 3.14 from https://b.unni.es/cryptostorm_setup.exe
it includes a dnscrypt-proxy fix for a bug I most likely introduced while trying to fix what I thought was a widget bug, but turned out to be a server-side bug.

EDIT:
just checked, all the DeepDNS IPs respond correctly:
...
and I manually went through all the dnscrypt servers with dnscrypt-proxy, they're all responding correctly.


TMcKenna
Posts: 12
Joined: Thu Dec 08, 2016 10:26 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby TMcKenna » Mon Mar 26, 2018 3:52 pm

Did a system restore -
3.13 with #block-outside-dns now working on intial connection, but the error has changed to "Error: Error: dnscyrpt-proxy failed to run" on every launch. Other versions not working at all.
Any thoughts? It doesn't seem to affect my connection at all. Oh well! Here's to hoping for a smooth 3.15!

User avatar

spotshot
Posts: 136
Joined: Sun Feb 10, 2013 11:23 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby spotshot » Wed Mar 28, 2018 7:51 am

three days, no connections,
updated widget and lost connection,
tried everything posted and still nothing.

I really really need widget to work

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Wed Mar 28, 2018 9:48 am

@spotshot and everyone else
I'm pretty sure I got all the bugs that were causing these issues (and then some).
Update to v3.15 at https://b.unni.es/cryptostorm_setup.exe

Some browsers will cache that .exe even though the server tells them not to, so if the download window doesn't say that the file is > 19mb, try downloading it from a private browser session.

v3.15 now uses DNSCrypt-proxy v2.0.7 (the latest).

User avatar

spotshot
Posts: 136
Joined: Sun Feb 10, 2013 11:23 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby spotshot » Wed Mar 28, 2018 4:53 pm

no dice,
took clean win7 install, loaded up new widget, touched nothing,
logged on with token,
no internet,no ftp, nothing, no outside access

User avatar

spotshot
Posts: 136
Joined: Sun Feb 10, 2013 11:23 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby spotshot » Wed Mar 28, 2018 5:32 pm

I keep getting these events


Name resolution for the name adservice.google.com timed out after none of the configured DNS servers responded.
The following DNS server(s) were successfully validated as active servers that can service this client. 127.0.0.1
The DNSCrypt client proxy service entered the running state.


anonuser123

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby anonuser123 » Wed Mar 28, 2018 5:48 pm

It still doesn't work for me... It's taking a really long time, haven't been able to use my VPN I pay for since even before this post was made. I'm regretting buying a year long subscription, and if it isn't fixed soon I'll try to get a refund/chargeback if you won't give me one.

User avatar

spotshot
Posts: 136
Joined: Sun Feb 10, 2013 11:23 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby spotshot » Wed Mar 28, 2018 9:03 pm

some connection started working a few hours ago, very very slow, , but working,
these worked, Canada east and west, Finland, Netherlands, Portugal
USA north and south.

USA - west will not work.

User avatar

parityboy
Site Admin
Posts: 1220
Joined: Wed Feb 05, 2014 3:47 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby parityboy » Wed Mar 28, 2018 11:44 pm

@df

OK, I'm not a Windows user but I thought I'd try this out in a VM to see what the state of play is. The VM is running Windows 8.1, the widget version is 3.15.0.0. I have the following options enabled (the defaults):

[ ] Use ECC Instances
[*] Disable IPv6
[*] STUN/WebRTC leak prevention
[ ] Enable DNS leak prevention
[*] Enable DNSCrypt
[ ] Enable killswitch

Successful nodes
Cryptofree
Denmark
Dusseldorf
England
Finland
France
Frankfurt
Italy
Latvia
Lithuania
Netherlands
Poland
Portugal
Switzerland
US Central
US East
US North
US South
US West


Unsuccessful Nodes
Spain (185.140.114.53, VPN TLS handshake failed)
Dusseldorf (89.163.214.184, browser connection timeout)
Frankfurt (84.16.240.49, browser connection timeout)
England (5.101.137.253, browser connection timeout)
US East (198.7.58.246, browser connection timeout)
US Central (172.241.166.147, browser connection timeout)


clay

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby clay » Thu Mar 29, 2018 12:52 am

Is there a fix for OSX? I've been having the same issue on a Mac for several days now.

User avatar

parityboy
Site Admin
Posts: 1220
Joined: Wed Feb 05, 2014 3:47 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby parityboy » Thu Mar 29, 2018 1:02 am

clay wrote:Is there a fix for OSX? I've been having the same issue on a Mac for several days now.


The issue appears to be server-side so there's no client-side fix, so keep an eye on this thread. Staff are on the case.:thumbup:


Frustrated

Internet is broken after the update v3.15

Postby Frustrated » Thu Mar 29, 2018 2:07 am

Just installed ver. 3.15, which is a fix for ver. 3.13. As soon as I open the widget and try to connect I lose the internet access. I have flushed DNS, uninstalled, reinstalled, I can't figure it out. Cryptostorm worked perfectly until I installed the last few versions. Something about DNS conflict. Anyone have advise?

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Thu Mar 29, 2018 2:17 am

@Frustrated
Try redownloading the widget. The latest build is 3.15.0.186 (You can see the build by going into widget options).
Also, 3 nodes are still offline: The NY one, the Dusseldorf one, and the Spain one.
I'm still waiting for a response from their datacenters before anything can be done about those.
So for now, try to avoid those 3 in the widget.

EDIT: Dusseldorf node is back up and functioning correctly.


Topic Author
RubRiches
Posts: 10
Joined: Thu Mar 08, 2018 3:40 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby RubRiches » Thu Mar 29, 2018 6:02 am

Updated widget to the latest 3.15.0.186 using Netherlands and France, shows connected but internet still not working. Believe v3.12 was the best, can you guys update your page to have the older versions available for download these scenarios.
Hoping you guys get this fixed.

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Thu Mar 29, 2018 7:00 am

@RubRiches
Both Netherlands servers and both France servers are working correctly.
It could be that the new widget is remembering and restoring your current DNS settings, which might be set incorrectly because of a previous widget.
If that's the case, try resetting your DNS to "Obtain DNS server address automatically" by following the instructions at http://solverbase.com/w/Windows_10:_Cha ... NS_Servers

Another option that might help would be disabling the "Enable DNS leak prevention" option in the widget.
That simply turns off OpenVPN's --block-outside-dns, which will cause DNS to fail if DNS is left at DNSCrypt's 127.0.0.1 after connecting.

If you still need v3.12, it's available at https://cryptostorm.nu/setup_v3.12.exe

User avatar

spotshot
Posts: 136
Joined: Sun Feb 10, 2013 11:23 pm

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby spotshot » Thu Mar 29, 2018 7:17 am

connection is back up working, appreciate getting working


Guest

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby Guest » Thu Mar 29, 2018 5:46 pm

Version 3.15 is not working and is stuck at the Logging into the darknet, it seems to be in a loop with the same messages. Feeling very frustrated as I only just purchased this for one year and haven't been able to use it for weeks.

Code: Select all

Thu Mar 29 23:44:32 2018 us=778198 Expected Remote Options String (VER=V4): 'V4,dev-type tun,link-mtu 1550,tun-mtu 1500,proto UDPv4,comp-lzo,cipher AES-256-GCM,auth [null-digest],keysize 256,key-method 2,tls-server'
Thu Mar 29 23:44:32 2018 us=778198 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]185.140.144.53:5060
Thu Mar 29 23:44:32 2018 us=778198 Socket Buffers: R=[65536->65536] S=[65536->65536]
Thu Mar 29 23:44:32 2018 us=778198 UDP link local (bound): [AF_INET][undef]:1194
Thu Mar 29 23:44:32 2018 us=778198 UDP link remote: [AF_INET]185.140.144.53:5060


 ! Message from: parityboy
Added code tags to log output


Topic Author
RubRiches
Posts: 10
Joined: Thu Mar 08, 2018 3:40 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby RubRiches » Fri Mar 30, 2018 3:18 am

df wrote:@RubRiches
Both Netherlands servers and both France servers are working correctly.
It could be that the new widget is remembering and restoring your current DNS settings, which might be set incorrectly because of a previous widget.
If that's the case, try resetting your DNS to "Obtain DNS server address automatically" by following the instructions at http://solverbase.com/w/Windows_10:_Cha ... NS_Servers

Another option that might help would be disabling the "Enable DNS leak prevention" option in the widget.
That simply turns off OpenVPN's --block-outside-dns, which will cause DNS to fail if DNS is left at DNSCrypt's 127.0.0.1 after connecting.

If you still need v3.12, it's available at https://cryptostorm.nu/setup_v3.12.exe


Disabled DNS leak prevention and internet is working now, however DNS leak test shows result from my ISP.
Thank you for the efforts.
Any option to renable that?

User avatar

parityboy
Site Admin
Posts: 1220
Joined: Wed Feb 05, 2014 3:47 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby parityboy » Fri Mar 30, 2018 3:35 pm

Guest wrote:Version 3.15 is not working and is stuck at the Logging into the darknet, it seems to be in a loop with the same messages. Feeling very frustrated as I only just purchased this for one year and haven't been able to use it for weeks.

Code: Select all

Thu Mar 29 23:44:32 2018 us=778198 Expected Remote Options String (VER=V4): 'V4,dev-type tun,link-mtu 1550,tun-mtu 1500,proto UDPv4,comp-lzo,cipher AES-256-GCM,auth [null-digest],keysize 256,key-method 2,tls-server'
Thu Mar 29 23:44:32 2018 us=778198 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]185.140.144.53:5060
Thu Mar 29 23:44:32 2018 us=778198 Socket Buffers: R=[65536->65536] S=[65536->65536]
Thu Mar 29 23:44:32 2018 us=778198 UDP link local (bound): [AF_INET][undef]:1194
Thu Mar 29 23:44:32 2018 us=778198 UDP link remote: [AF_INET]185.140.144.53:5060


Try this:
Uninstall and then install from clean.
Set the options as I set them in my previous post
Pick a node from the list I in my previous post (avoiding the Spain node).
Once you get a successful connection, add in the options you want one by one and try the connection each time.

@df
Has the Spanish node been taken out of the widgets node list and out of the global balancer mappings?


VPN for Me!

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby VPN for Me! » Mon Apr 02, 2018 9:22 am

Am using widget 3.12, and after messing around with the latest widget, couldn't connect with this version either. Anyway, I see now that I'm connected and all is working well.
Just wanted to stop by and say 'thanks' to df and parityboy for your efforts.

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Wed Apr 04, 2018 12:32 am

@parityboy
I temporarily pointed the DNS for the Spanish node to the Portugal one, since the Spanish node is still offline.
Once the Spanish node is back up I'll change the DNS back.

User avatar

rwilcher
Posts: 46
Joined: Sun Apr 26, 2015 7:46 pm
Contact:

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby rwilcher » Wed Apr 04, 2018 3:55 am

Found out I had to reset windows firewall settings. Something clobbered it.
Could not get v3.13 to work without doing it. Haven't tried .15 yet. Think
I will let things cool down for a bit. At least it's working .

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Wed Apr 04, 2018 4:19 am

@rwilcher
That happened in one of my tests, but I'm pretty sure it was caused by me manually messing around with some firewall/DNS settings.
To reset the Windows firewall back to it's default, run as Administrator:
netsh advfirewall reset


Roberto

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby Roberto » Thu Apr 05, 2018 12:11 pm

Just adding in a few things I've noticed while using / attempting to use 3.15.

  • Sometimes after exiting the widget, it leaves the DNS manually set to 127.0.0.1.
  • It also often misses removing the stun leak prevention entries in windows firewall, both in and out -a few entries each.
  • Dnscryptproxy is sometimes left running after exit.
The last one or two were causing some weirdness with web browsing, otherwise I'd have forgotten to look for them again (happened with 3.13 and 3.14 also). Tried connecting to US North, Central, Norway (or perhaps it was Netherlands), and got the same issues as above showing connected in widget but not win connection mgr. Had all security options enabled but the last one, since a few days ago I did manage to establish a normal connection with those.

OS: Win7 x64


Surcouf

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby Surcouf » Sat Apr 07, 2018 11:56 am

OS Win 10 x64 Build 16299.334

Widget 3.15.0.186

All options selected

Standard - Switzerland

Connected but no internet

Standard - Dusseldorf

Connected and internet is working

Thank you.

User avatar

parityboy
Site Admin
Posts: 1220
Joined: Wed Feb 05, 2014 3:47 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby parityboy » Sat Apr 07, 2018 8:38 pm

@Surcouf

There was an issue with some of the nodes yesterday in terms of passing traffic through them, but that has been since corrected and does not reflect on any issue with the client. Can you check through the nodes again and list which ones are causing issues?

Thanks. :)


Surcouf

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby Surcouf » Sun Apr 08, 2018 3:30 am

@parityboy

Switzerland is now working!

Thank you very much.

Have a great weekend! :))


Guest

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby Guest » Sat Apr 14, 2018 10:49 am

is cryptofree not working?

nslookup for whoami.cryptostorm.is gives this

DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
Server: UnKnown
Address: 212.83.175.31

DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
*** Request to UnKnown timed-out

User avatar

df
Site Admin
Posts: 322
Joined: Thu Jan 01, 1970 5:00 am

Re: Internet is broken after the update v3.13

Postby df » Sun Apr 22, 2018 4:00 am

@Guest
Late response, but we were having random stability issues with curvedns (it was constantly crashing), so I decided to finally ditch it and move powerdns-recursor (another part of DeepDNS) to the internet-facing side of things.
All servers appear to be resolving everything correctly now.


Return to “member support & tech assistance”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 12 guests

Login